Spelronde 3: Oeps, wat is mijn leerdoel?

Bliepp robot oeps.png

Tijdens de spelronde Oeps, wat is m’n leerdoel? heb je voor de meest bizarre situaties een leerdoel verzonnen. Dat is niet makkelijk: je uit een lastige situatie redden met een goed leerdoel. Leerdoelen zijn belangrijk, ook bij het aanbieden van gepersonaliseerd leren met ICT.

Bekijk de Tegenlicht documentaire De onderwijzer aan de macht van de VPRO waarin drie scholen zoeken naar nieuwe manieren van lesgeven.

Lees meer over leerdoelen

Ben je op zoek naar inspiratie en meer informatie over leerdoelen? Lees dan de volgende artikelen over leerdoelen

  • Leerdoelen kunnen je houvast geven als je flexibeler wilt gaan werken. Steeds meer leraren gaan actief aan de slag met werken vanuit leerdoelen. Zo creëren zij een stevige basis om op maat onderwijs te bieden en flexibel met (digitale) leermiddelen om te gaan. Maar hoe doen zij dat? In dit artikel lees je hoe leraren op jouw school ook vanuit leerdoelen kunnen werken.

  • In de spelronde Oeps! Wat is mijn leerdoel? worden grappige situaties beschreven zoals waarin je, per ongeluk, op het digibord iets laat zien aan de klas. Het zal vaker voorkomen dat je filmpjes laat zien die je van tevoren hebt uitgezocht voor je les. Maar mag je alles wat je op internet vindt zomaar gebruiken voor je les? Zonder hiervoor te betalen of toestemming te vragen? Lees meer in het artikel Mag ik video’s van YouTube en uitzending gemist laten zien in de klas?

  • Wil je als leraar zelf de leerdoelen en leerlijnen bepalen? Ga dan naar de online cursus Werken met leerlijnen. De inhoud is gebaseerd op de fysieke cursus over leerlijnen en curriculumbewustzijn die KPC voor Stichting Rijdende School heeft ontwikkeld. Ook vind je ervaringen van drie andere scholen die werken met leerlijnen en informatie over ICT en het managen van projecten.
    Deze cursus is tot stand gekomen vanuit de versnellingsvraag van Stichting Rijdende School in het PO Doorbraakproject Slimmer Leren met ICT, met ondersteuning van Kennisnet.


Direct met het Bliepp! teamspel aan de slag?

De handleiding, spel- en dashboardposters en andere ondersteunende materialen vind je op de downloadpagina.


Deel je ervaring met het spelen van het Bliepp! teamspel

Wij zijn benieuwd naar je ervaring met het spelen van het Bliepp! teamspel. Ga naar contact en laat ons weten wat je ervan vindt.